Reinier Le Poole
is sinds 1992 actief als coach op het gebied van loopbaan, management en leiderschap. In deze periode heeft hij meer dan 500 mensen – werkzaam in zo’n 150 bedrijven en organisaties – succesvol begeleid.
Voor 1992 was hij werkzaam in het bedrijfsleven: als jurist, in marketing/verkoop, P&O, onroerend goed en algemeen management. Gaandeweg ontwikkelde hij een intense interesse in wat mensen ten diepste beweegt.
Deze fascinatie voor de drijfveren van mensen en voor de manier hoe zij die vorm geven, deden hem besluiten zijn loopbaan in het bedrijfsleven te verruilen voor die van coach.


Coachen met ervaring
Aanvankelijk werkte hij als outplacementadviseur bij twee organisaties. Sinds 1998 is hij zelfstandig coach. De brede ervaring die hij in het bedrijfsleven heeft opgedaan blijkt telkens weer een groot pluspunt voor de kwaliteit van de begeleiding. Hij heeft ervaring in én affiniteit met meerdere disciplines. Zijn begeleiding bestrijkt daardoor niet alleen dieperliggende veranderingsprocessen op het persoonlijke vlak. Hij reikt ook praktische en concrete leer- en verbeterpunten aan.


De sleutelwoorden bij coaching: talent, verbinding, manifestatie

Talent, verbinding en manifestatie zijn de sleutelwoorden bij het coachen.

Talent in de betekenis van: ‘Waar ben je van nature goed in?’ Het is de gave waarmee je bent geboren.
Verbinding in de zin van: werkelijke verbinding met jezelf, en vandaar uit: werkelijke verbinding met de mensen om je heen.
Manifestatie in de zin van: hoe kan ik mijzelf en mijn talent zo in de wereld brengen dat mijn leven werkelijk de betekenis krijgt die ik wil?


Vier coachingsgebieden

Er zijn vier coachingsgebieden:

 

Reinier Le Poole (1953 )is in diverse functies verbonden aan De Baak, het Managementcentrum van NCW-VNO: als coach bij “Baak 1 op 1” en diverse managementtrainingen, als ontwikkelaar en trainer bij de leergang “De Professional als Coach”.
Le Poole heeft – onder andere – de volgende trainingen en opleidingen gevolgd:
Psychosynthese (basisjaar), Train-de-Trainer, Rationeel Emotieve Training (Schouten & Nelissen), Enneagrammen (Ellen Palmer) en de Elzéardopleiding aan de Voorde, gericht op het begeleiden van diepgaande persoonlijke transformatie –processen, Systematisch coachen (Frits van Kempen).